Twój pokój, Twoje reguły

Twój pokój, Twoje reguły

Twój pokój, Twoje reguły

Wskazówki dotyczące spotkań
Wskazówki dotyczące spotkań
Wskazówki dotyczące spotkań

Kontrolowanie prywatności w pokojach Messengera

Funkcję pokoi opracowaliśmy, mając na względzie prywatność użytkowników. Z kolei ustawienia mają umożliwić Ci zarządzanie pokojami.

wybór zapraszanego użytkownika – obraz

Wybierz, kogo zaprosić

Tworząc pokój, skorzystaj z ustawień, aby kontrolować, kto może do niego wejść. Pokój możesz utworzyć tylko dla siebie i kilkorga znajomych, ale możesz też zaprosić szersze grono osób, które podzielają Twoje zainteresowania. Pokój może być też otwarty dla wszystkich osób posiadających link, nawet jeżeli nie mają one konta na Facebooku.

wybór zapraszanego użytkownika – obraz

Przejrzyj dostępne opcje

W ramach dostępnych opcji możesz wybrać, że pokój będzie widoczny tylko dla znajomych na Facebooku, ale możesz też zapraszać kontakty w Messengerze albo prywatnie udostępnić link wybranej grupie osób. Pamiętaj jednak, że do odblokowanego pokoju może dołączyć każda osoba mająca link (który następnie może udostępnić innym osobom).

Przejrzyj dostępne opcje
Przejrzyj dostępne opcje
Kontrola rozmów

Kontrola rozmów

Po rozpoczęciu rozmowy możesz użyć opcji kontroli bezpieczeństwa i prywatności, aby usunąć niechcianych gości, lub zablokować pokój, aby nikt inny nie mógł do niego dołączyć. Wyjątek stanowią administratorzy grupy, którzy mogą dołączać do zablokowanych pokoi utworzonych w obrębie grupy. Pokój zostaje automatycznie zablokowany, kiedy twórca pokoju go opuści lub usunie gościa, przy czym nie dotyczy to pokoi utworzonych w grupach. Zamknięcie pokoju powoduje usunięcie wszystkich gości i wyłączenie linku.

Kontrola rozmów
Kontrola rozmów

Blokowanie i zgłaszanie

Jeśli w jakimś momencie poczujesz, że ktoś Ci zagraża, możesz opuścić pokój. Daną osobę możesz zablokować na Facebooku lub w Messengerze, więc taka zalogowana osoba nie będzie mogła dołączyć do pokoju, w którym się znajdujesz, a Ty nie będziesz mieć możliwości dołączenia do pokoju tej osoby. Ponadto możesz zgłosić nazwę pokoju lub przekazać opinię, ale warto wiedzieć, że takie zgłoszenie nie będzie zawierało materiałów audio i wideo z pokoju, ponieważ nie oglądamy ani nie słuchamy Twoich rozmów głosowych i wideo.

Blokowanie i zgłaszanie
Blokowanie i zgłaszanie
Logos

Nowość! Rozmawiaj ze znajomymi z Instagramu bezpośrednio w Messengerze. Dowiedz się więcej.